Botox’un fonksiyonu nedir ?
Botulinum toksini, insan tarafından bilinen en zehirli maddelerden biridir. Bilim adamları, tek bir gramın 1 milyon kadar insanı öldürebileceğini ve dünyadaki her insanı birkaç kilogramın öldürebileceğini tahmin ediyorlar.
Yüksek konsantrasyonlarda, botulinum toksini botulizme, ciddi ve hayatı tehdit eden bir hastalığa neden olabilir. Tedavi edilmeden bırakılan botulizm, solunum yetmezliği ve ölümle sonuçlanabilir.
Botulinum toksininin çok toksik olmasına rağmen, Botox büyük talep görüyor.
Buna rağmen, botulinum toksininin başarılı ve değerli bir terapötik protein olduğu kanıtlanmıştır.
Botulinum toksini insanlara son derece küçük konsantrasyonlarda enjekte edilebilir ve sinir hücrelerinden kaslara ulaşan sinyallerin önlenmesi, böylece felç edilmesi ile çalışır.
Enjekte edilen botulinum toksini, asetilkolinin salınmasını önleyerek kas hücrelerinin kasılmasını önler.
Mide Botox injeksiyon işlemi ;
Mide botoks uygulaması obezitenin cerrahi olmayan bir tedavisidir. İşlem sırasında hiçbir cerrahi işlem yapılmaz, insizyon uygulanmaz, mide botoksu anestezi altında bir enjeksiyon işlemidir.
Anesteziden sonra hastanın midesi endoskopi ile incelenir. Mideye endoskopi yardımı ile ulaşılır. Daha sonra midenin antrum denen çıkış bölgesindeki kaslara Botoks enjeksiyonu yapılır. Bu enjeksiyon, botoksun mide duvarına çok ince bir iğne uygulanarak gerçekleştirilir.
Yaklaşık 20-30 dakikalık bir işlemden sonra prosedür tamamlanır.
Prof.Dr.Tolga Müftüoğlu